شناخت و نصب آمپلی فایر ومدولاتور آنتن مرکزی-قسمت سوم
مدولاتور آنتن مرکزي دستگاهي است که پالس ورودي صدا و تصوير را به سيگنال RF تبديل ميکند. مدولاتور انتن مرکزي در دو نوع ديجيتال و آنالوگ و با ورودي هاي A.V و HDMI توليد و عرضه مي گردد که کار همه آنها همانگونه که توضيح داده شد تبديل صدا وتصوير به سيگنال RF است. مدولاتور آنالوگ صدا و تصوير را به سيگنال آنالوگ تبديل کرده و در هر نوع گيرنده تلويزيوني اعم از قديمي و جديد قابل نصب است ولي در مدولاتور ديجيتال ، سيگنال خروجي را فقط ميتوان در گيرنده هايي که قابليت دريافت کانال هاي ديجيتال را دارند دريافت نمود.اگر چنانچه بخواهيم مدولاتور ديجيتال را با تلويزيون هاي قديمي دريافت کنيم حتما بايد از مبدل هاي ديجيتال يا همان گيرنده هاي ديجيتال(DVBT) استفاده کنيم.
در تصویر زیر چند نمونه مدولاتور آنتن مرکزی را میتوانید مشاهده نمایید.
نحوه نصب مدولاتور آنتن مرکزي
مدولاتورهاي ديجيتال و آنالوگ داراي يک ورودي آنتن (ANT IN) است که در صورت نياز، آنتن هوايي بدان وصل مي شود.خروجي RF OUT مدولاتور را هم بايد به ورودي آمپلي فاير آنتن مرکزي متصل نموده تا سيگنال خروجي آن تقويت شده به واحدها برسد.
البته براي آمپلي فايرهايي که داراي چند ورودي است ديگر نيازي به وصل آنتن هوايي به مدولاتور نيست و فقط خروجي مدولاتور را به يکي از ورودي هاي امپلي فاير بسته به نوع خروجي مدولاتور VHF يا UHF وصل مي نماييم.براي آمپلي فايرهايي که تک ورودي هستند همانگونه که ذکر شد ابتدا آنتن هوايي را به ورودي آنتن مدولاتور(ANT IN) وصل نموده و سپس خروجي RF OUT مدولاتور را به ورودي آمپلي فاير متصل مي نماييم.
در شکل زير ميتوانيد روش نصب مدولاتور روي آمپلي فاير تک ورودي را مشاهده نماييد.
درتصویر زیر روش صحیح نصب مدولاتور روی آمپلی فایر با چند ورودی را میتوانید مشاهده نمایید.
به غير از ورودي و خروجي آنتن RF مدولاتور ، ورودي هاي ديگري هم هست که از دستگاه ضبط تصاوير DVR ويا هر وسيله ديگري که بخواهيم روي آنتن مرکزي منتقل نماييم استفاده مي کنيم که در نوشتار بعدي که درمورد انواع مدولاتورها است بطور کامل توضيح خواهيم داد.
همکاران متخصص نصب آنتن مرکزي دقت داشته باشند که هيچگاه ورودي ANT IN مدولاتور را به خروجي آمپلي فايرآنتن مرکزي متصل نکنند چون در اينصورت سيگنال خروجي مدولاتور تضعبف شده و خروجي مدولاتور(تصاوير دوربین مداربسته) خراب و برفکي ميشود مخصوصا در پروژه هايي که تعداد واحدها(انشعابات اسپليتر) زياد است.
در تصوير زير نمونه اي از روش نصب غلط آمپلي فاير و مدولاتور آنتن مرکزي را ميتوانيد مشاهده نماييد.
تنظيمات آمپلي فاير آنتن مرکزي
روي آمپلي فايرهاي آنتن مرکزي معمولا براي تنظيم ميزان تقويت خروجي يک پتانسيومتر و يا يک اتتناتور(ATTENATOR) وجود دارد که از آن بنا بر نياز استفاده ميشود. در آمپلی فایر آنتن مرکزی براي هر ورودي يک تضعيف کننده سيگنال بنام :اتتناتور(ATTENATOR ) و در برخي ديگر يک پتانسيومتر وجود دارد که با چرخاندن آن ميزان سيگنال خروجي آمپلي فاير (GAIN) کم و يا زياد ميشود.ميزان کم و زياد شدن سيگنال را معمولا جنب همان اتتناتور درج ميکنند.مثلا ميزنند : 0~db20- و اين بدين معناست که تا 20 دسي بل(db) سطح سيگنال خروجي آمپلي فاير را ميتوان کم کرد.سمت کم و يا زياد کردن را با علامت مشخص ميکنند و براحتي ميتوان با توجه بدان ميزان سيگنال را تغيير داد.
ملاحضات نصب آمپلي فاير آنتن مرکزي
بايد دقت داشت که بيشتر تجهيزات آنتن مرکزي که يکي از آنها آمپلي فاير آنتن مرکزی است ، ضد آب نبوده و بدليل مدارات داخلي و قطعات الکترونيکي بکار رفته در آن ، بشدت در مقابل نفوذ آب (مخصوصا آب باران) آسيب پذيرند و آب موجب سولفاته شدن مدار و قطعات آنان گرديده به حدي که در برخي مواقع پس از نفوذ آب ، دستگاه مورد نظر ، قابل تعمير نمي باشند لذا هنگام نصب آنتن مرکزي ، بايد آمپلي فاير و مدولاتور را در جای مناسب و به گونه اي نصب کرد که آب به آنها نرسد.
در تصویر زیر سولفاته شدن چند مدار بدلیل آبخوردگی را میتوان مشاهده نمود.
همکاران محترم توجه داشته باشند چون تجهيزات آنتن مرکزي سيگنال RF را منتقل مي کنند حتما بايد در جايي نصب گردند که کمترين ميزان تداخل سيگنال و يا امواج مخرب را داشته باشند. اشياء فلزي در نزديک آمپلي فاير و مدولاتور و... و حتي کابل هاي بکار رفته در آنتن مرکزي ، ممکن است موجب تداخل امواج و ايجاد نويز در خروجي آنان گردد. لذا حتي الامکان به گونه اي تجهيزات را نصب کنيد که کمترين نزديکي به فلزات را داشته باشند. از موارد ديگري که همکاران متخصص نصب آنتن مرکزي بايد مدنظر قرار دهند نوع آمپلي فاير است.
هنگام طراحي و نصب آنتن مرکزي ، جداي از کيفيت و برند آمپلي فاير آنتن مرکزی که همکاران محترم بايد مدنظر قرار دهند (بدليل پرهيز از تبليغات از ذکر برند خاصي پرهيز ميکنيم)، ميزان تقويت آمپلي فاير يا همان دي بي(db) آمپلي فاير را بايد پس از بررسي پروژه اقدام به تهيه و نصب آن نمايند.
همکاران محترم توجه داشته باشند که انتخاب آمپلي فاير آنتن مرکزي مناسب در يک پروژه ، بسته به مواردي است که ميتواند به همکاران محترم در نصب آنتن مرکزي کمک شاياني کند که در زير مواردي را ذکر نموده ايم:
ملاحضات محل نصب آنتن
نزديکي ساختمان به مراکز نظامي و يا مخابراتي و دکل هاي آنتن موبايل
مسدود و يا باز بودن روبروي آنتن هوايي
نزديک و يا دور بودن محل نصب آنتن به فرستنده هاي تلويزيوني
کيفيت سيگنال دريافتي توسط آنتن در محل نصب آنتن
نوع و کيفيت کابل هاي بکار رفته در ساختمان
تعداد انشعابات کلي(تعداد واحدها )
تعداد انشعابات فرعي(تعداد پريزهاي داخل هر واحد)
ناجي الکترونيک – اميدواریم با توضيحات گفته شده در اين مطلب آموزشي کمکي به همکاران و متخصصين نصب آنتن مرکزی هر چند اندک کرده باشيم.
موفق و پيروز وسربلند باشيد/
مطالب آموزشی دیگر ناجي الکترونيک را ميتوانيد در بخش مطالب آموزشي سايت ناجي الکترونيک مطالعه فرماييد.
ناجي الکترونيک مرکز فروش تجهیزات آنتن مرکزی و تعمير تجهيزات آنتن مرکزي
نظر خود را بگذارید
توجه: HTML قابل ارسال نیست