دزدگیر اماکن چیست ؟ اجزاء تشکیل دهنده دزدگیر اماکن
ناجي الکترونيک - دزدگير اماکن و منازل سيستمي امنيتي است که ورود غير مجاز به محيط نصب شده را توسط صداي آژير و يا ارسال پيامک و پيام صوتي اعلام مي کند. دزدگير اماکن در مکان خاصي نصب شده و امنيت آن مکان را به دست مي گيرد. پس درصورتي که ورودي غير مجاز به آن محيط را تشخيص دهد، به صاحب آن هشدار لازم را مي دهد.
انواع دزدگير اماکن و منازل
دزدگير اماکن ساده
دزدگير اماکن ساده فقط يک هشدار دهنده ورود غير مجاز است بدين شکل که پس از تشخيص ورود غير مجاز توسط سنسور و حسگرهاي متصل بدان تحريک شده و با توليد صداي آژير ديگران را از مطلع ميکند.
دزدگير اماکن با تلفن کننده خط ثابت
دزدگیر اماکن خط ثابت از دزدگير اماکن بجز دستگاه دزدگير مجهز به يک تلفن کننده بوده که ميتوان چند شماره تلفن را در حافظه آن ذخيره نموده و همچنين پيامي در حافظه آن ضبط کرده تا پس از تحريک دزدگير ضمن فعال شدن آژير ، با شماره تلفن هاي ذخيره شده در حافظه خود تماس گرفته و پيام ذخيره شده را براي مخاطب پخش ميکند.دزدگير با تلفن کننده همچنين اين قابليت را دارد که ميتوان از طريق تلفن خط ثابت دزدگير را فعال و يا غير فعال نموده و يا صداي اطراف را شنود کرد.
دزدگير اماکن سيم کارتي
اساس کار دزدگير اماکن سيم کارتي همانند دزدگير اماکن با تلفن کننده خط ثابت است با اين تفاوت که مجهز به سيم کارت تلفن همراه بوده تا در صورت نداشتن خط ثابت در محيط نصب شده دزدگير ، با سيم کارت تماس برقرار مي شود.تفاوت ديگر دزدگير اماکن سيم کارتي در اين است که با اپليکيشن مخصوص همان دزدگير ميتوان دزدگير را خاموش و روشن و يا کنترل نمود. قابل ذکر است دستگاه هاي دزدگير اماکن ذکر شده بالا ، انواع ديگري از سيستم هاي امنيتي اماکن و منازل وجود دارد همانند دزدگير کارتي و هوشمند که در مطلب آموزشي ديگري بدان ها مي پردازيم.
اجزاء تشکيل دهنده دزدگير اماکن
دزدگير اماکن براي کارکرد مناسب خود به جز دستگاه مرکزي دزدگير ، به تجهيزاتي براي تشخيص حرکت و يا توليد صدا و.. نياز دارد که در زير به اختصار شرح خواهيم داد.
دستگاه مرکزي دزدگير اماکن و منازل
دستگاه دزدگير اماکن بخش مهم و به نوعي مغز متفکر سيستم امنيتي اماکن و منازل است که تمامي اجزاي سيستم بايد به دزدگير وصل شوند.هر پنل سيستم دزدگير، از چند برد الکترونيکي تشکيل شده که هر کدام کارکرده مخصوصي داشته و تجهيزاتي مانند مگنت و سنسور و چشم و خط تلفن و آژير و ... بدان متصل مي گردد و تمامي درون قاب دزدگير قرار گرفته ودستگاه مرکزي دزدگير اماکن را تشکيل مي دهند.
صفحه کليد و يا کي پد دزدگير يکي از اجزاء همراه دستگاه مرکزي دزدگير اماکن بوده که وظيفه آن اعلام وضعيت دزدگير روي صفحه نمايشگر آن است.همچنين با دکمه هاي روي صفحه کليد، کليه مراحل ورود به منو دزدگير جهت تنظيم دلخواه دستگاه وضبط پيام و شماره دهي به تلفن کننده دستگاه نيز انجام مي شود. همچنين در زمان فعال شدن دزدگير نيز ميتوان از طريق نمايشگر آن ، زون تحريک شده را مشاهده نمود تا کاربر بداند که کدام چشم و يا سنسور و يا مگنت تحريک شده است .
در مدل هاي پيشرفته و هوشمند دزدگير اماکن ، امکان کددهي براي ورود و خروج و.... توسط صفحه کنترل پنل و يا کيبرد دزدگير انجام ميشود.
هر دستگاه دزدگير بسته به برنامه و مدل و نوع ، نحوه ورود به منو و تنظيمات و... خاص خود را دارند که نحوه تنظيم و شماره دهي واطلاعات ديگر مورد نياز، در دفترچه راهنماي همراه بسته بندي دزدگير اماکن موجود بوده و ميتوان با مطالعه آن تنظيمات مورد نظر خود را اعمال کرد.
دستگاه تلفن کننده دزدگير اماکن
در مواردي که دستگاه مرکزي دزدگير اماکن ساده و بدون تلفن کننده انتخاب شده اين قابليت وجود دارد که تلفن کننده به صورت جداگانه به سيستم اضافه گردد.تلفن کننده ها نيز در دو حالت سيم کارتي و تلفن کننده خط ثابت وجود داشته و کليه امکاناتي که تلفن کننده هاي روي دستگاه مرکزي دارند را دارا مي باشند.ضمنا تلفن کننده هاي سيم کارتي قابليت اتصال به خط تلف ثابت را نيز دارند ولي تلف کننده خط ثابت فقط با خط ثابت شهري کار ميکند.
رادار و چشم دزدگیر اماکن
چشمي دزدگير يکي از مهمترين اجزاي تشکيل دهنده دزدگير اماکن مي باشد و همانطور که از نامش پيداست به نوعي نقش چشم ويا ديده بان را اجرا ميکند چشم دزدگير اماکن به نوعي نقش ديده بان را ايفا کرده و سبب آشکار شدن حرکت دراطراف مي شود.چشمي وظيفه کنترل لحظه به لحظه محيط اطراف را برعهده داشته و تمامي حرکت هاي اطراف را دريافت مي کند. چشم در انواع و کيفيت هاي مختلفي توليد ميشود که هر کدام کارکرد خاص خود را دارد.چشم حرکتي داخلي و چشم وزني يا چشم فضاي باز و چشم خطي يا بيم خطي از جمله انواع چشم دزدگير اماکن بوده که هر کدام مورد استفاده خاص خود را دارد.
چشم حرکتي داخلي از نظر اتصال به دزدگير اماکن دو دسته اند. چشمي هاي بي سيم و چشمي هاي باسيم. اتصال چشمي هاي سيمي به صورت ساده بوده و از طريق چهار سيم به دزدگير متصل مي شوند. ولي اتصال چشمي هاي بي سيم ساده تر از سيمي بوده و سيستم به شکل وايرلس يا بي سيم عمل مي کند.چشم بي سيم معمولا قيمت بالاتري از چشم باسيم دارد.
قابل ذکر است که چشم باسيم را به هر نوع دزدگير اماکن ميتوان متصل نمود ولي چشم و رادار بي سيم را بايد با توجه به نوع دستگاه تهيه کرد.فرکانس و نوع کدينگ در چشم و مگنت بي سيم با همديگر متفاوت بوده و نميتوان هر نوع چشم و مگنت وسنسور بي سيم را به هر مدل دزدگير اماکن متصل کرد.
چشم و مگنت و سنسور بي سيم در دو باند فرکانسي 315 مگاهرتز و 433 مگاهرتز توليد وعرضه ميشوند که با توجه به فرکانس گيرنده راديويي دستگاه دزدگير اماکن بايد انتخاب شوند.
در وقت مقتضي و در بخش مطالب آموزشي سايت ناجي الکترونيک و در نوشتار جداگانه اي به شرح انواع چشم و مگنت وسنسور بي سيم خواهيم پرداخت.
مگنت دزدگير
مگنت نوعي آهن رباي مغناطيسي است و مانند آهن ربا عمل کرده و داراي دو قطب مثبت و منفي مي باشد.مهمترين کاربرد مگنت دزدگير اماکن حفاظت از درب ها و پنجره ها است که با باز و بسته شدن در يا پنجره مگنت ها از يکديگر فاصله گرفته و سيستم دزدگير را فعال ميکنند.
مگنت دزدگیر اماکن از دو قطب مثبت و منفي تشکيل شده است. روش کار مگنت ها بدين صورت بوده که ، ابتدا بايد دو قطب مخالف مگنت ها يکديگر را جذب کرده و روبروي هم، قرار بگيرند تا مدار بسته شکل گرفته و پس از جدا شدن دو قطب از هم مدار باز شده و سيستم دزدگير فعال شود. بيشترين کاربرد مگنت ها در درب ها و پنجره ها ست، زيرا با باز شدن درب و پنجره، دو قطب مگنت از هم فاصله گرفته و سيستم دزدگير فعال مي شود. در داخل مگنت ها يک ريدرله reed relay قرار دارد که جنس محفظه آن شيشه اي است و بايد توجه کرد که ضربه اي بدان برخورد نکند چون سريع شکسته شده و مگنت از کار مي افتد. همچنين مگنت ها مانند چشم و رادار دزدگير اماکن داراي دو نوع باسيم و بدون سيم و يا همان وايرلس است.
مگنت و چشم و سنسور باسيم(سيمي) را ميتوان به هر نوع دزدگير اماکن متصل نمود ولي مگنت و چشم و رادار بي سيم را بايد با توجه به نوع دستگاه دزدگير اماکن تهيه نمود.فرکانس و نوع کدينگ در چشم و مگنت بی سیم با همديگر متفاوت بوده و نميتوان هر نوع چشم و مگنت وسنسور بي سيم را به هر مدل دزدگير اماکن متصل کرد.
در نوشتارهای بعدی بخش مطالب آموزشي سايت ناجي الکترونيک و در نوشتار جداگانه اي به شرح انواع چشم و مگنت و سنسور بي سيم و نحوه کددهي آنها خواهيم پرداخت.
سنسور لرزشی دزدگیر اماکن
سنسور لرزشی همانگونه که از نامش پیداست نسبت به لرزش حساس بوده و پس از تحریک به دستگاه مرکزی فرمان داده و سبب بکار افتادن آزیر و سایر اخطارهای دزدگیر میشود.سنسورهای لرزشی دزدگیر اماکن را معمولا روی شیشه های پنجره نصب میکنند تا هنگام شکستن شیشه برای ورود سارقین ، دزدگیر را فعال نماید. سنسور لرزشی در دو نوع ساده سیمی و بی سیم(وایرلس)بوده که نوع بی سیم آن همانند چشم و مگنت در دو باند فرکانسی 315 و 433 مگاهرتز کار میکند.
البته بدلیل خطاهای زیادی که سنسور لرزشی ممکن است ایجاد کند نصب آن توصیه نمی گردد چون سنسور لرزشی با هر گونه لرزش اعم از تردد کامیون و ... تحریک شده و ایجاد مزاحمت می کند مگر در صورتی که مکان نصب شده دور از جاده و خیابان اصلی و.... باشد.
بلندگو (اسپیکر) Speaker
بلندگو يا اسپيکر ايجاد صداي آژير در هنگام تحريک دزدگير اماکن است . هنگامي که هشدار دزدگير توسط چشم ويا مکنت و يا سنسور فعال مي شود صداي آژير از طريق بلندگو پخش شده تا اطرافيان متوجه ورود غير مجاز به محوطه تحت حفاظت دزدگير شوند.. معمولا هر چه بلندگو داراي قدرت بالاتري در پخش صدا باشد ، افراد در فاصله دورتري متوجه صداي آن خواهند شد.
بلندگوهاي وات بالا قيمت بيشتري نسبت به نوع کوچک خود دارند. انتخاب نوع و ميزان قدرت بلندگو بايد بر اساس مساحت مکان مورد نظر باشد. به طور مثال نمي توان از بلندگوهايي با توان کم در مکان هايي با مساحت زياد مثل محيط کارخانه هاي بزرگ و يا باغ ويلاها با وسعت بالا استفاده کرد. زيرا صداي آن کمتر به افراد ميرسد.
پدال فشاري دزدگير اماکن
پدال فشاري به پنل سيستم دزدگير متصل شده و در زمان زمان فشرده شدن آن، به دستگاه اصلي دزدگير پيام خطر ارسال کرده تا طبق کارکرد و نوع آن ، آزير فعال شده و يا پيامک وپيام ضبط شده به مخاطب ارسال کند.نصب پدال فشاري ساده است و فقط با دوسم به زون دزدگير(معمولا زون 24 ساعته ) متصل ميشود.
ريموت کنترل دزدگير
وظيفه ريموت کنترل دزدگير، فعال و غير فعال کردن سيستم دزدگير اماکن است. ريموت کنترل دزدگير داراي کيفيت ها و انواع مختلفي بسته به نوع دزدگير و نوع خود ريموت کنترل مي باشد. برد ريموت کنترل دزدگير بسته به محيط اطراف و همچنين نوع آن بين 30 تا 150 متر است.ريموت کنترل در اختيار کاربران اصلي مجموعه بوده تا احيانا مورد سوء استفاده قرار نگيرد.
ريموت کنترل هاي دزدگير اماکن نيز همانند مگنت و چشم بي سيم در دو باند فرکانسي 315 مگاهرتز و 433 مگا هرتز و کدينگ هاي مختلفي وجود داشته که بسته به نوع دزدگير انتخاب ميشوند.
باطري دزدگير اماکن
باطري دزدگير اماکن جهت تغذيه دستگاه دزدگير و تجهيزات متصل بدان هنگام قطع برق اصلي است.برق اضطراري يکي از بخش هاي ضروري سيستم اعلام سرقت به شمار مي رود. با توجه به امکان بروز قطع عمدي يا غيرعمدي برق در مکان هاي مختلف وجود باطري از ضروريات اين سيستم است تا در صورت بروز قطع برق ، سيستم دزدگير اماکن به کار خود ادامه داده و امنيت مکان مورد نظر را برقرار کند.باطري هاي مورد استفاده در دزدگير اماکن در ظرفيت هاي 4.5 آمپر و 7.2 آمپر وجود دارند که بسته به تعداد چشم و مگنت و سنسورهاي متصل به دستگاه و همچنين زمان قطع برق يکي از آنها انتخاب ميشوند.
ناجي الکترونيک – در اين مطلب آموزشي به طور اختصار سعي کرديم ساده و روان اجزاء تشکيل دهنده دزدگير اماکن را شرح دهيم و در مطالب آموزشي بعدي درباره هر کدام از تجهيزات و اجزاء دزدگير اماکن و منازل ، بطور کامل تر و حرفه اي تر توضيح خواهيم داد.انشاءا...
موفق و پيروز باشيد.
ناجی الکترونیک مرکز فروش دزدگیر اماکن و لوازم جانبی نصب و تعمیرات دزدگیر اماکن
نظر خود را بگذارید
توجه: HTML قابل ارسال نیست