انتخاب پاور مناسب برای نصب دوربین مداربسته-قسمت اول
ناجی الکترونیک - آموزش دوربین مداربسته / آموزش نحوه انتخاب پاور مناسب برای نصب دوربین مداربسته
هر مدار و یا دستگاه الکترونیکی برای کارکرد خود نیاز به منبع تغذیه دارد که بسته به نوع مدار و یا دستگاه،نوع تغذیه و ولتاژ و جریان (آمپر) آن متفاوت است.
در سیستم های مداربسته که دوربین مداربسته و دستگاه های ضبط تصاویر DVR و یا NVR اجزاء اصلی آن است نیز همانند هر دستگاه دیگری نیاز به منبع تغذیه (پاور) دارد که ولتاژ آن در اکثر قریب به اتفاق آنها 12 ولت و جریان(آمپر) آن بسته به نوع دوربین و یا DVR&NVR متفاوت است . البته در برخی NVR ها که دارای چند سوئیچ همراه است ، ولتاژ تغذیه مورد نیاز آن بین 48 ولت تا 54 ولت می باشد.
چیزی که فکر اکثر همکارن محترم و متخصصین نصب سیستم مداربسته را بخود مشغول میکند این است که باید چه پاوری را برای نصب دوربین مداربسته انتخاب کرده و همچنین آیا باید برای هر دوربین مداربسته یک آدابتور جداگانه نصب شود و یا با یک پاور آمپر بالا هر چند دوربین مداربسته را راه اندازی کنند. برای دانستن این مطلب ابتدا همکاران محترم باید کمی درباره انواع پاور و منبع تغذیه و اصول کلی کارکرد آنها اطلاعات داشته باشند تا بتوانند برای پروژه های خود بهترین نوع پاور را انتخاب کنند.
در این نوشتار ما برای درک بهتر مسئله به اختصار برای همکاران محترم (حتی الامکان بصورت نوشتار ساده و روان) بخش های زیر را شرح می دهیم:
اصول کلی پاور و آداپتور
انواع آداپتور
آداپتو ر با ترانس کاهنده
مزایای آداپتور با ترانس کاهنده
معایب آداپتور با ترانس کاهنده
آداپتور سوئیچینگ
مزایای آداپتور سوئیچینگ
معایب آداپتور سوئیچینگ
تشخیص نوع آداپتور
چرا از آداپتور مشترک استفاده میشود؟
مزایا و معایب استفاده از آداپتور مشترک
انتخاب نوع آداپتور مناسب
اصول کلی پاور و آداپتور
برای انتخاب مناسب ترین پاور برای دوربین مداربسته، ابتدا باید از کارکرد پاور و آداپتورها و انواع آن اطلاعاتی کسب کرده و سپس گزینه درست را انتخاب کنیم. همانگونه که متخصصین محترم نصب دوربین مداربسته مطلع هستند ، برق شهری 220 ولت متناوب است که باید با یک اداپتور کاهنده، برق 220 ولت متناوب شهری را به 12 ولت مستقیم بدون ریپل و نویز تبدیل کرده و سپس به دوربین مداربسته و یا DVR متصل نماییم . برق شهری 220 ولت متناوب یعنی بدون قطب مثبت و منفی است که این برق باید به ولتاژ مورد نیاز مستقیم یعنی با قطب های مثبت و منفی تبدیل شده تا بتوان بوسیله آن مدار و دستگاه های الکترونیکی را راه اندازی کنیم.
پس نتیجه میگیریم که کارکرد اصلی پاور و آداپتور تبدیل برق 220 ولت متناوب شهری به ولتاژ مستقیم مورد استفاده در دستگاه و مدارات الکترونیک است.
انواع آداپتور
آداپتور های کاهنده ولتاژ بیشتر در دو مدل ترانسی(سیم پیچ با هسته القایی) و سوئیچینگ(الکترونیکی) تولید و به بازار عرضه میگردند.
آداپتور با ترانس کاهنده ولتاژ
در گذشته آداپتورها همگی بصورت القایی و یا همان ترانسی بود. در اینگونه آداپتورها ، ابتدا بوسیله یک ترانس کاهنده ،220 ولت برق شهری به ولتاژ مورد نیاز تبدیل شده و سپس با دو و یا چهار دیود ، ولتاژ خروجی از متناوب به مستقیم تبدیل شده و با یک و یا دو خازن ریپل آن گرفته می شد تا در دستگاههای مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
در تصویر زیر نقشه فنی آداپتور ترانسی را میتوانید مشاهده نمایید.
ترانس کاهنده ولتاژ از دو سیم پیچ مسی (طبق فرمول خاصی)که دور یک هسته مقوایی و یا پلاستیکی پیچیده شده و ورق های سیلیس که بصورت E و L بوده تشکیل شده که 220 ولت برق شهری به سیم پیچ اولیه وصل شده و ولتاژ خرجی از سیم پیچ ثانویه بصورت ایزوله شده گرفته میشود. ولتاژ ورودی و خروجی و جریان ترانس بسته به قطر هسته(طول و عرض هسته) طبق یک فرمول محاسبه میگردد. در ترانس های کاهنده چون با محاسبه دور بر ولت مشخص میشود چنانچه در ورودی ولتاژ افت و یا افزایش داشته باشد ، در خروجی ترانس هم ولتاژ بالطبع کم و یا زیاد میشود.
مثلا فرض کنید در یک ترانس دور بر ولت 15 باشد ، اینگونه تعداد دور سیم پیچ های اولیه و ثانویه محاسبه میشود:
15×220=3300 دور سیم پیچ اولیه
15×12=180 دورسیم پیچ ثانویه برای 12 ولت(البته در محاسبه دور خروجی معمولا یک و یا دو ولت اضافه بر ولتاژ مورد نیاز جهت افت ولتاژ محاسبه میشود).
حالا فرض میکنیم ولتاز برق شهر ما حدود 30 و یا 40 ولت افزایش ناگهانی پیدا کند.( چیزی که در برق شهری بواسطه خرابی شبکه و یا ... معمولا اتفاق می افتد ) در اینوقت ولتاژ خروجی حدود3 تا 5 ولت افزایش می یابد.یعنی بجای 12 ولت بین 15 تا 17 ولت ترانس ما خروجی میدهد. قابل ذکر است که افزایش ولتاژ در هر مدار و یا دستگاهی باعث صدمه دیدن قطعات الکترونیکی آن میشود.
مزایای آداپتور با ترانس کاهنده
عمر بالا ، تلرانس کم ولتاژ و جریان خروجی ،ایزوله بودن کامل خروجی نسبت به برق شهری ،مقاومت بالا نسبت به حرارت و رطوبت ،مقاوم بودن در هنگام اتصال کوتاه خروجی ،نویز کم از عمده مزایای آداپتورهای ترانسی می باشد.
معایب آداپتور با ترانس کاهنده
قیمت بالا بواسطه استفاده مقدار زیاد سیم مس و ورق سیلیس اولین عیب استفاده از آدابتور های ترانسی است. سنگینی وزن آن بواسطه استفاده از آهن در هسته آن دومین موردی است که آدابتورهای ترانسی را از رده تقریبا خارج کرده و سومین دلیل و ایراد آن حجم زیاد(بزرگ بودن) آن مخصوصا در جربان های(آمپر) بالا است.ریپل زیاد خروجی از عمده معایب دیگر آدابتورهای ترانسی است.
آداپتور سوئیچینگ (الکترونیکی)
با گسترش و پیشرفت علم الکترونیک، آدابتور ها هم پیشرفت قابل ملاحضه ای کرده و مدارات الکترونیکی سبک و کوچک و ارزان تر جایگزین ترانس های بزرگ و سنگین وزن و گران قیمت شدند. در آداپتورهای الکترونیکی(سوئیچینگ) ابتدا با چهار دیود و یک و یا دو خازن برق شهری متناوب 220 ولت به برق مستقیم 220 ولت تبدیل شده و سپس با مدار اسیلاتور و آشکار ساز و ترانس القایی هسته فریت و مدارهای مخصوص تثبیت کننده به ولتاژ مورد نیاز خروجی ثابت تبدیل میشود. معمولا پاور و آداپتور های سوئیچینگ طوری طراحی می شوند تا با ولتاژ بین 100 تا 250 ولت ، خروجی ثابتی داشته باشد.
در تصویر زیر نقشه فنی مدار پاور سوئیچینگ را میتوانید مشاهده نمایید.
ناجی الکترونیک مرکز فروش و تعمیرات آداپتور و پاور صنعتی سوئیچینگ
ناجی الکترونیک مرکز فروش سیستم مداربسته
نظر خود را بگذارید
توجه: HTML قابل ارسال نیست