انتخاب پاور مناسب برای نصب دوربین مداربسته-قسمت دوم
ناجی الکترونیک - آموزش دوربین مداربسته / آموزش نحوه انتخاب پاور مناسب برای نصب دوربین مداربسته
محاسن و مزایای پاور سوئیچینگ
حجم کوچک ، وزن کم ، قیمت پایین ، خروجی ثابت هنگام تلرانس ورودی و ریپل کم در خروجی از مزایای پاور سوئیچینگ می باشد.ریپل بسیار کم خروجی از مزایای مهم پاور سوئیچینگ است.
معایب پاور سوئیچینگ
آسیب پذیر بودن در مقابل حرارت و رطوبت از ایرادات پاور سوئیچینگ است. پاورهای سوئیچینگ در مقابل اتصال کوتاه خروجی آن بشدت آسیب پذیر است(مخصوصا پاورهای آمپربالا) .
و اما از ایرادهای مهم آداپتور و پاورهای سوئیچینگ این است که در برخی مواقع هنگام خرابی برخی قطعات و مدارهای آن ، خروجی پاور افزایش ناگهانی و برخی اوقات تا چند برابر داشته و موجب صدمه دیدن شدید دستگاه های متصل و تغذیه کننده از آن میشود. یعنی مثلا بجای 12 ولت در خروجی تا 60 ولت افزایش ولتاژ پیدا کرده که همین موجب صدمه دیدن قطعات در دستگاه های الکترونیکی می گردد.قابل ذکر است که اینگونه مواقع در پاورهای آمپر بالا میزان آسیب به دستگاه های متصل بدان ، بسیار شدیدتر است.
تشخیص نوع آداپتور(ترانسی و یا سوئیچینگ)
تشخیص نوع آداپتور ترانسی و سوئیچینگ بسیار ساده است. همانگونه که در نوشتارهای بالا گفتیم آداپتورهای ترانسی فقط از یک ترانس و دو و یا چهار عدد دیود یکسو کننده و یک و یا دو عدد خازن الکترولیت تشکیل شده ولی آداپتور سوئیچینگ از قسمتها و قطعات مختلف الکترونیکی تشکیل شده که با یک نگاه ساده بدان میتوان به نوع آن آداپتور پی برد.
در تصویر زیر چند نمونه آداپتور ترانسی و سوئیچینگ را میتوانید مشاهده نمایید.
چرا از پاور صنعتی مشترک استفاده میشود؟
همکاران محترم هنگام نصب دوربین مداربسته بیشتر تمایل به نصب پاور مشترک دارند چون علاوه بر هزینه کمتر ، در بیشتر مواقع نزدیک هر دوربین سیم برق 220 ولت وجود ندارد تا بتوان آدابتور تک برای هر دوربین نصب کنند و به لحاظ امنیت بیشتر هم صحیح نیست که همراه کابل کواکسیال تصویر ، کابل برق 220 ولت را از مسافت زیاد تا پای دوربین بکشند . به غیر از خطر ، کابل 220 ولت همراه کابل کواکسیال روی تصویر در برخی مواقع ایجاد نویز در تصویر دوربین را به همراه دارد.
انتخاب نوع پاور مناسب
در نوشتارهای بالا ما به طور خلاصه و بسیار ساده و روان کارکرد و معایب و محاسن هر کدام از آداپتورهای ترانسی و سوئیچینگ را با هم مرور کردیم. از آنجائیکه دیگر آداپتورهای ترانسی در سیستم های مداربسته استفاده نمیشوند ،آداپتورهای سوئیچینگ (پاور الکترونیکی سوئیچینگ) بهترین گزینه برای دوربین های مداربسته هستند.
همانگونه که در بخش معایب پاور سوئیچینگ شرح دادیم هنگام خرابی مدار و یا قطعاتی در پاورهای سوئیچینگ ،امکان افزایش ولتاژ خروجی آنها تا چند برابر مقدار واقعی آن وجود دارد که همین مسئله باعث خرابی دوربین های مداربسته ای که از این پاور تغذیه میشوند می گردد. ذکر این مسئله مهم است که باید توجه داشته باشیم که هر چه جریان (آمپر) پاور بالاتر باشد هنگام افزایش ولتاژ و یا شوک های ناگهانی ،میزان صدمه دیدن دوربین های مداربسته ای که بدان متصل است بیشتر میشود.
نتیجه گیری
با توجه به موارد گفته شده قبلی، نتیجه می گیریم که هر چه تعداد دوربین زیادتر باشد چون از پاور با آمپر بالاتری استفاده می کنیم ، امکان خرابی همان تعداد دوربین نیز وجود دارد. پس در صورت امکان هر چه بتوانیم از تعداد دوربین های مداربسته متصل به پاور مشترک کم کنیم ،بهتر است. موارد زیادی از خرابی دوربین مداربسته وجود دارد که تعداد قابل ملاحضه ای در یک زمان برای تعمیر به تعمیرگاه ناجی الکترونیک ارسال شده که پس از بررسی ، علت خرابی آن نقص در پاور(آداپتور سوئیچینگ)تشخیص داده میشود.
وقتی دوربین کمتری به یک پاور سوئیچینگ متصل باشد بالطبع از پاور با جریان(آمپر) پایین تری نیز استفاده می کنیم لذا هنگام خرابی پاور، همان تعداد کم دوربین های متصل معیوب میشوند. توصیه جدی این است که همکاران محترم و متخصصین نصب دوربین مداربسته تا جایی که ممکن است از پاور آمپر پایین استفاده کرده تا دوربین کمتری در معرض خرابی احتمالی قرار گیرد.
ناجی الکترونیک برای همه همکاران و متخصصین محترم نصب دوربین مداربسته آرزوی سلامتی و تندرستی میکند..
ناجی الکترونیک مرکز فروش سیستم مداربسته و تعمیرات دوربین مداربسته
نظر خود را بگذارید
توجه: HTML قابل ارسال نیست