آنتن مرکزی چیست؟ -قسمت اول - ساختمان آنتن مرکزی
ناجی الکترونیک - آموزش آنتن مرکزی / آنتن مرکزی چیست؟ / بخش اول / ساختمان آنتن مرکزی
قسمت اول -ساختمان آنتن مرکزی -شناخت لوازم و تجهیزات آنتن مرکزی
ناجی الکترونیک - آنتن مرکزی چیست ؟ اجزاء تشکیل دهنده آنتن مرکزی کدامند؟ آمپلی فایر آنتن مرکزی چیست؟ مدولاتورآنتن مرکزی چیست؟ کاراسپلیتر چیست؟ طرز کار وانواع آمپلی فایر ومولاتور آنتن مرکزی.
در متن ونوشتار زیر سعی خواهیم کرد بطور کاملا ساده و روان وخلاصه وار، بدون استفاده از لغات فوق تخصصی و لاتین نحوه کار ونصب وعیب یابی آنتن مرکزی را توضیح دهیم و بطور کلی اساس کار هر کدام از تجهیزات تشکیل دهنده آنتن مرکزی را شرح دهیم
نصب آنتن مرکزی در سالهای اخیر بسیار متداول شده بطوریکه هنگام طراحی و ساخت ساختمان ،طراحی سیستم آنتن مرکزی یکی از الزاماتی است که مدنظر معماران وسازندگان مسکن قرار می گیرد . در سالهای قبل برای خانه های یک و یا دوطبقه جهت دریافت تصاویر تلویزیونی یک آنتن در پشت بام نصب می شد و با یک رشته سیم به داخل ساختمان آورده وبه تلویزیون متصل می گردید.
سیم ویا کابلی که قبلا در اینگونه منازل استفاده می شد بنا بر نیاز و نوع گیرنده تلویزیونی 300 ویا 75 اهم بود. برای گیرنده های سیاه وسفید از سیم 300 اهم آنتن که یک سیم تخت دو رشته ای بود وبرای گیرنده های رنگی از کابل کواکسیال 75 اهم استفاده می شد. ولی اکنون با وجود ساختمان های چند طبقه و یا مجتمع های مسکونی وتجاری دارای واحدهای زیاد ویا هتل ها و ادارات امکان نصب آنتن بطور جداگانه برای هر واحد مقدور نیست .
برای مجتمع های مسکونی وتجاری و هتل ها و یا ساختمان های چند طبقه اکنون با نصب آنتن مرکزی ، فقط با یک آنتن همه واحدها می توانند بصورت مطلوب تصاویر تلویزیونی را دریافت نموده ودیگر نیازی به نصب چندین آنتن و شلوغی پشت بام نیست. تجهیزات دریافت سیگنال در مجتمع ها را بصورت اختصار، تجهیزات آنتن مرکزی می نامند. نصب تجهیزات آنتن مرکزی یک کار حرفه ای وتخصصی است که توسط متخصصین نصب آنتن مرکزی انجام می شود.
تجهیزات مورد نیاز آنتن مرکزی
آنتن هوایی
آمپلی فایرAmplifier -تقویت کننده سیگنالRF
تپ آف TAP OFF -انشعاب دهنده عبوری
اسپلیتر Splitter-تقسیم کننده سیگنال
کابل کواکسیال
مدولاتورModulator-جهت دریافت تصاویر دوربین مداربسته در واحدها
فیش F (F Cannector)
آنتن هوایی
آنتن هوایی برای دریافت سیگنال های تلویزیونی در دو نوع UHF و VHF می باشند. قبلا سیگنال ها از فرستنده روی باند VHF ارسال می شد ولی اکنون سیگنال ها روی باند UHF هم برای گیرنده های دیجیتال و هم برای کانال های آنالوگ ار فرستنده ها ارسال می گردد. قابل ذکر است که با وجود کانال های زیاد ومتنوع دیجیتال، هنوز چند کانال (7کانال) بصورت آنالوگ برای گیرنده های تلویزیونی قدیمی که قابلیت دریافت سیگنال های دیجیتال را ندارند ، از فرستنده های تلویزیونی محلی ارسال می گردد. با نصب آنتن مرکزی هم سیگنال های آنالوگ و هم دیجیتال را میتوان دریافت نمود ونیازی به نصب جداگانه انتن و یا تجهیزاتی دیگری نیست. پس برای دریافت سیگنال کانال های ایران باید از آنتن نوع UHF استفاده نمود، چه برای آنالوگ و چه برای دیجیتال.
پایان قسمت اول - قسمت دوم و سوم آموزش آنتن مرکزی را در مطالب بعدی میتوانید مطالعه فرمایید.
ناجی الکترونیک مرکز فروش تجهیزات آنتن مرکزی
ناجی الکترونیک مرکز تعمیر تجهیزات آنتن مرکزی
نظر خود را بگذارید
توجه: HTML قابل ارسال نیست