آنتن مرکزی چیست؟ قسمت دوم - آمپلی فایر- اسپلتیر- تپ آف
ناجی الکترونیک - آموزش آنتن مرکزی / آنتن مرکزی چیست؟ قسمت دوم / آموزش آمپلی فایر آنتن مرکزی و تپ آف و اسپلیتر
وظیفه آمپلی فایر آنتن مرکزی چیست ؟ انواع آمپلی فایر آنتن مرکزی و وظیفه اسپلیتر و تپ آف چیست ؟ تفاوت اسپلیتر و تپ آف آنتن مرکزی در چیست ؟ در این نوشتار و مطلب آموزشی آنتن مرکزی به انواع و کارکرد آمپلی فایر آنتن مرکزی و انواع تقسیم کننده های آنتن مرکزی می پردازیم.
آمپلی فایر- تقویت کننده Amplifier RF
آمپلی فایرآنتن مرکزی در دونوع لاینLINE و مولتی MULTI و با میزان تقویت مختلف عرضه می گردند که بسته به تعداد واحدها باید از آمپلی فایر با میزان تقویت مناسب آن استفاده شود. آمپلی فایر آنتن مرکزی با میزان تقویت کنندگی : 20 دسی بل (20 db) ، 25 دسی بل (25 db) ، 30 دسی بل(30 db) ،35 دسی بل (35db) ، 40 دسی بل (40 db) ، 45 دسی بل ( 45 db) تولید و عرضه که بسته به نیاز یک ویا چند آمپلی فایر در مجتمع ها استفاده میشود.
روی آمپلی فایر آنتن مرکزی یک تضیعف کننده سیگنال بنام اتتناتور(attenator) وجود دارد که برای تنظیم میزان تقویت سیگنال خروجی استفاده میشود.یعنی با کم و زیاد کردن اتتناتور ، میتوان میزان قدرت سیگنال(db) را میتوان تغییر داد. در برخی آمپلی فایر های آنتن مرکزی بجای اتتناتور ، یک مقاومت قابل تنظیم یعنی پتانسیومتر وجود دارد که کار همان اتتناتور را انجام می دهد وبا چپ و راست چرخاندن پیچ تنظیم پتانسیومتر ، میزان تقویت خروجی کم یا زیاد می شود.
آمپلی فایر لاین معمولا بصورت تک ورودی و خروجی است و آمپلی فایر مولتی بصورت 5 ویا 6 ورودی تولید میشود. آمپلی فایر نوع مولتی multi دارای یک ورودی VHFI ویک ورودی VHFIII و سه ورودی UHF هستند که از این آمپلی فایر ها برای پشت بام و تقویت کننده اصلی استفاده میشود و آمپلی فایر نوع لاین line فقط یک ورودی داشته و برای تقویت سیگنال در طبقات استفاده میشود.
در شکل تصویر زیر چند نمونه آمپلی فایر آنتن مرکزی را میتوانید مشاهده فرمایید.
اسپلیتر- تقسیم کننده سیگنال Splitter
آمپلی فایر آنتن مرکزی دارای یک خروجی تقویت شده سیگنال است که باید برای ارسال به واحدها به چند خروجی تقسیم شوند که اینکار بر عهده اسپلیتر است که دارای یک ورودی است که از خروجی امپلی فایر گرفته میشود و بسته به نیاز و تعداد واحد ها دارای چند خروجی (انشعاب ) است که خروجی های اسپلیتر به کابلی که انشعابات واحدهاست و از واحدها به پشت بام آمده متصل میگردد. اسپلیترها معمولا دارای خروجی های 2 و4 و6 و8 و10 تا..... تولید وعرضه میگردد. اسپلیترها ویا همان انشعاب دهنده سیگنال ورودی را بطور مساوی بین خروجی های خود تقسیم می کنند.
تپ آف - انشعاب دهنده عبوری TAP OFF
تپ آف نوعی تقسیم کننده سیگنال است و فرق آن با اسپلیتر فقط در یک ویا چند خروجی آن است به این شکل که در اسپلیتر سیگنال بطور مساوی بین خروجی ها تقسیم میشود ولی در تپ آف یک ویا چند خروجی علاوه بر اسپلیتر وجود دارد که سیگنال خروجی آن تقریبا معادل ورودی آن است.
مثلا فرض کنید یک ساختمان 20 واحدی دارید که اسپلیتر 20 خروجی در دسترس نیست و میخواهید مثلا از دو اسپلیتر استفاده کنید.حتما در اینگونه مواقع باید از یک تپ آف ویک اسپلیتر استفاده کنید بدین شکل که خروجی آمپلی فایررا به ورودی تپ آف متصل نموده و خروجی تپ آف را به ورودی اسپلیتر وصل می نمایید.از خروجی های دیگر تپ آف و اسپلیتر برای انشعاب و انتقال سیگنال به واحدها استفاده می نمایید.
در شکل پایین چند نمونه تپ آف و اسپلیتر آنتن مرکزی را میتوانید مشاهده نمایید.
ناجی الکترونیک - پایان قسمت دوم آموزش آنتن مرکزی - قسمت سوم را میتوانید در مطالب بعدی مطالعه فرمایید.
ناجی الکترونیک مرکز فروش لوازم و تجهیزات آنتن مرکزی
ناجی الکترونیک مرکز تعمیر آمپلی فایر آنتن مرکزی
نظر خود را بگذارید
توجه: HTML قابل ارسال نیست