آموزش نحوه تنظیم مدولاتور آنالوگ آنتن مرکزی مولتی باند
ناجی الکترونیک - آموزش آنتن مرکزی / شناخت و نحوه تنظیم مدولاتور آنالوگ آنتن مرکزی
ناجی الکترونیک - مدولاتور آنالوگ یکی از پرمصرف ترین نوع مدولاتور در ایران است . بسیاری از مصرف کنندگان بدلیل هزینه پایین و نصب نسبتا راحت تر نسبت به مدولاتور دیجیتال ، تمایل به خرید و نصب مدولاتور آنتن مرکزی آنالوگ دارند. مدولاتور انالوگ در انواع تک باند و مولتی باند در بازار عرضه میشوند ولی یکی از رایج ترین و پرمصرف ترین نوع مدولاتور آنالوگ ، نوع مولتی باند یا فول باند آن است که با برندهای مختلف از جمله : سکام ، تریاکس ، ژرمن تچ ، اشپاین ، فونیکس و دیجی ست و کاترین و .... عرضه میشود. مدولاتور مولتی باند آنالوگ در چند مدل و با ورودی های مختلف تولید و عرضه شده اند.
انواع ورودی مدولاتور آنالوگ مولتی باند
تک ورودی AV (CVBS)
تک ورودی HDMI
دو ورودی AV و HDMI
در مدل های تک ورودی AV و یا HDMI مدولاتور آنالوگ با وصل هر کدام از ورودی ها مدولاتور کارکرده ولی در مدل مختلط آن که مدولاتور هم ورودی AV و هم ورودی HDMI داشته ، بوسیله یک کلید دوحالته که روی مدولاتور و مابین کانکتورهای AV و HDMI قرار دارد باید نوع ورودی را انتخاب کرد. مثلا اگر بخواهید مدولاتور در حالت AV و یا HDMI کار کند برای اینکار کافیست به نوشته بالای کلید انتخاب دقت کرده و حالت کلید را همانگونه که درج شده انتخاب کنید. تنظیم و نصب مدولاتور انالوگ مولتی باند با هر ورودی یکسان و ساده بوده و با کمی دقت میتوان براحتی آن را تنظیم و آماده استفاده نمود.
در تصویر زیر چند نمونه مدولاتور آنالوگ مولتی باند با ورودی های مختلف را میتوانید مشاهده نمایید.
کانکتور های ورودی و خروجی مدولاتور مولتی باند آنالوگ
کانکتور ANT IN که برای وصل آنتن هوایی مورد استفاده قرار می گیرد.
کانکتور RF OUT که برای خروجی RF و وصل به تجهیزات آنتن مرکزی همانند آمپلی فایر آنتن مرکزی و اسپلیتر و تپ آف مورد استفاده قرار میگیرد.
کانکتورهای AV که ورودی VIDEO آن برای تصویر و دو ورودی ADUIO برای ورودی چپ و راست صدا استفاده میشود.
کانکتور HDMI برای ورودی صدا و تصویر از خروجی DVR و یا هر پخش کننده صدا و تصویر دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
در تصویر زیر میتوانید تصویر ورودی هاو خروجی های مدولاتور آنالوگ فول باند را مشاهده نمایید.
پتانسیومترهای روی مدولاتور مولتی باند انالوگ
روی مدولاتور آنالوگ مولتی باند سه پتانسیومتر برای تنظیم وجود دارد که به ترتیب :
پتانسیومتر Audio Adj برای تنظیم صدا( در صورتیکه دستگاه dvr شما صدا دار باشد).
پتانسیومتر Video Adj برای تنظیم روشنایی تصویر ( تصویر را روشن و یا تاریک تر میکند).
پتانسیومتر Rf Adj که برای تنظیم گین gain خروجی RF استفاده میشود ( میزان تقویت سیگنال RF خروجی را کم و زیاد میکند).
پتانسیومترها به سمت چپ زیاد و به سمت راست کم میشوند.
تک سوئیچ (دکمه های فشاری) روی مدولاتور آنالوگ
روی مدولاتور آنالوگ فول باند یا مولتی باند آنالوگ چهار تک سوئیچ یا دکمه فشاری به نام های UP / DOWN / LOCK CATV/TV/AU وجود دارد که هر کدام کاربردی دارد.
دکمه LOCK برای قفل و باز کردن دکمه هاست یعنی در حالت قفل اگر باشد ، دکمه های دیگر کار نمیکند.
دکمه CATV/TV/AU برای انتخاب منو بوده که در صورت قفل نبودن با فشار آن حالت ها به O1 و O2 و AU تغییر میکند.
دکمه های UP و DOWN برای بالا و پایین بردن شماره روی سون سگمنت مدولاتور استفاده میشود.
تنظیمات CATV/TV/AU مدولاتور انالوگ مولتی باند
همانگونه که در بالا گفتیم CATV/TV/AU سه حالت O1 و O2 و AU برای انجام تنظیمات دارد که هرکدام برای کار خاصی مورد استفاده قرار میگیرد. تغییر حالت CATV/TV/AU با فشار لحظه ای به دکمه آن انجام میشود که به ترتیب شرح خواهیم داد.
حالت AU
حالت AU برای تنظیم فرکانس صدا در مدولاتور است که این گزینه باید روی 5.5 باشد(5.5mhz) فقط باید دقت کرد که پس از انتخاب AU و ظاهر شدن فرکانس(6.5/6.0/5.5) روی سون سگمنت (نشانگر) سه ثانیه بیشتر فرصت انتخاب فرکانس 5.5 توسط دکمه های UP و DOWN نیست و اگر نتوانستید گزینه مد نظر را انتخاب کنید مجددا مراحل را تکرار کنید.
در تصویر زیر میتوانید حالت های مختلف CATV/TV/AU مدولاتور آنالوگ مولتی باند را مشاهده نمایید.
حالت های O1 و O2
حالت O1 و O2 برای انتخاب کانال و باند و فرکانس خروجی مدولاتور آنتن مرکزی آنالوگ مولتی باند است(O به معنی OUT است) چون این مدولاتور قادر است در فرکانس و باندهای مختلف کار کند. از آنجایی که نیازی به استفاده از کانال های زیاد در ایران نیست در اینجا فقط به گزینه O2 می پردازیم چون در این گزینه تمام کانال های باندهای VHFI و VHFIII و UHF را میتوان دریافت کرد.
خروجی O2 (OUT2)
فرکانس های rf در باندهای VHF و UHF بین 47 تا 862 مگاهرتز است و کانال های آن بشرح زیر است:
باند VHFI کانال 2 تا 4
باند VHFIII کانال 5 تا 12
باند UHF کانال 21 تا 69
به همین ترتیب گفته شده چنانچه حالت O2 مدولاتور را انتخاب و سپس شماره کانال مورد نظر را انتخاب کنید میتوان خروجی مدولاتور را در همان باند و فرکانس در گیرنده تلویزیونی آنالوگ دریافت نمود.
توضیح درباره خروجی RF OUT مدولاتور آنالوگ
اگر از مدولاتور برای یک گیرنده تلویزیونی استفاده می کنید پس از تنظیمات گفته شده و روشن کردن آن ،فقط کافیست خروجی RF OUT مدولاتور را به ورودی تیونر تلویزیون(فیش مادگی آنتن تلویزیون)متصل و کانال یابی نموده تا کانال مورد نظر را پیدا کند. ولی اگر در مجتمع ها از مدولاتور استفاده می کنید باید به سیستم آنتن مرکزی وصل کنید که در اینصورت حتما باید خروجی RF OUT مدولاتور را به ورودی آمپلی فایر آنتن مرکزی متصل نمایید فقط دقت کنید که خروجی مدولاتور را طبق تنظیماتی که انجام داده اید به ورودی آمپلی فایر متصل کنید یعنی اگر کانال 2 تا 4 را انتخاب کرده اید به ورودی VHFI و اگر 5 تا 12 را انتخاب نموده اید به ورودی VHFIII و اگر کانال 21 تا 68 را انتخاب نمود ه اید به ورودی UHF آمپلی فایر آنتن مرکزی متصل کنید.
نحوه کانال یابی برای دریافت تصویر مدولاتور آنتن مرکزی
همانگونه که در بالا گفته شد پس از اتصال ورودی و خروجی مدولاتور و روشن نمودن آن فقط کافیست کانال یابی در تلویزیون انجام شود . اگر گیرنده تلویزیونی از نوع لامپی قدیمی و یا LCD بود فقط به قسمت کانال یابی رفته و جستجوی کانال را بزنید ولی اگر گیرنده از نوع LED و دارای گیرنده دیجیتال بود حتما دقت کنید که جستجوی آنالوگ را در گیرنده فعال کنید . در گیرنده های جدید در قسمت جستجوی کانال دو گزینه آنالوگ ATV و دیجیتال DTV وجود دارد که چون مدولاتور از نوع آنالوگ است حتما باید جستجوی آنالوگ را بزنید.
ناجی الکترونیک – در این مطلب آموزشی از سری مطالب آموزشی سایت ناجی الکترونیک همانند قبل سعی نمودیم بدور از استفاده از کلمات و سخنان لاتین و با زبان ساده مطالب را عنوان نماییم . امیدواریم که توانسته باشیم قدمی هرچند کوچک در راستای بالا بردن اطلاعات فنی همکاران محترم و هموطنان عزیز برداریم.
موفق باشد.
ناجی الکترونیک مرکز فروش تجهیزات آنتن مرکزی
ناجی الکترونیک مرکز تعمیر تجهیزات آنتن مرکزی
ناجی الکترونیک ، آموزش مدولاتور , نحوه نصب مدولاتور , آموزش ناجی الکترونیک ، آموزش آنتن مرکزی ، سایت ناجی الکترونیک ، آموزش نصب آنتن مرکزی ، آموزش نصب مدولاتور ، آموزش تنظیمات مدولاتور ، مطالب آموزشی ناجی الکترونیک ، آموزش تنظیمات مدولاتور آنالوگ ، نحوه تنظیم مدولاتور آنالوگ مولتی باند ،آموزش نصب و راه اندازی مدولاتور ، آموزش آنتن مرکزی ، ناجی ، فروشگاه ناجی الکترونیک ، فروش آنتن مرکزی ، فروش سیستم مداربسته ، تعمیرآنتن مرکزی ، تعمیرات مدولاتور ، آموزش نصب مدولاتور ، naji ، قیمت مدولاتورآنتن مرکزی ، تعمیرآمپلی فایرآنتن مرکزی ، آموزش تنظیمات مدولاتور آنالوگ مولتی باند ، فروش مدولاتور آنتن مرکزی ، najielectronic ، قیمت آنتن مرکزی ، تعمیرات ناجی الکترونیک ، قیمت نصب مدولاتور ، فروش دوربین مداربسته ، تعمیر دوربین مداربسته ، فروش dvr ، فروش xvr ، فروش nvr ، تعمیرات dvr ، تعمیرات xvr ، تعمیر nvr ، فروش لوازم یدکی دوربین مداربسته ، دانلودها ناجی الکترونیک ، فروش برد دوربین مداربسته ، فروش آمپلی فایر آنتن مرکزی ، تعمیرات آمپلی فایر آنتن مرکزی ، فروش آمپلیفایر آنتن مرکزی ، تعمیر مدولاتور آنالوگ ، تعمیر مدولاتور دیجیتال آنتن مرکزی ، modulator ، فروشگاه ناجی ، تعمیر دزدگیر اماکن ، فروش دزدگیر اماکن ، قیمت مدولاتور آنالوگ آنتن مرکزی ، قیمت مدولاتور دیجیتال آنتن مرکزی ، آموزش تجهیزات آنتن مرکزی ، آموزش تنظیم پتانسیومترهای مدولاتور آنالوگ سکام ، تنظیم کلیدهای روی مدولاتور انالوگ ،
نظر خود را بگذارید
توجه: HTML قابل ارسال نیست