شناخت و نصب آمپلی فایر ومدولاتور آنتن مرکزی-قسمت دوم
ناجی الکترونیک -آموزش آنتن مرکزي / شناخت و نصب آمپلي فاير و مدولاتور آنتن مرکزی / ورودی و خروجی های آمپلی فایر آنتن مرکزی
بخش دوم : شناخت ورودي و خروجي هاي آمپلي فاير آنتن مرکزي
ورودي هاي آمپلی فایر آنتن مرکزی
آمپلي فايرهاي آنتن مرکزي معمولا داراي يک تا شش ورودي است که بنا بر نياز از يک و يا چند ورودي آن ميتوان استفاده نمود. در ابتداي پيدايش تلويزيون، ارسال سيگنال فرستنده هاي تلويزيوني روي باند VHF بود ولي پس از گسترش کانالهاي تلويزيوني ارسال از طريق باند UHF از فرستنده ها صورت مي گرفت . اکنون پس از تغيير به ديجيتال ، تمام سيگنالهاي تلويزيوني ديجيتال روي باند UHF ارسال ميگردد و حتي کانالهاي آنالوگ که اکنون هفت کانال است هم در تهران و تقريبا تمام کشور روي باند UHF ارسال ميشود. البته معدود فرستنده هايي در بخش و روستاهاي برخي شهرستان ها هستند که هنوز سيگنالهاي تلويزيوني آنالوگ روي باند VHF بوده ولي اينگونه فرستنده ها بسيار کم و همانها هم در حال تبديل به UHF هستند.
پس در تهران و اکثر نقاط ايران با نصب يک آنتن UHF ميشود هم کانالهاي ديجيتال و هم آنالوگ را دريافت نمود.لازم به ذکر است که ديگر در تهران شبکه ها بصورت آنالوگ قابل دريفت نبود چون پخش آن از فرستنده قطع شده است و فقط شبکه هاي ديجيتال قابل دريافت است. ورودي هاي آمپلي فايرهاي تک ورودي بصورت مولتي باند است که هم آنتن UHF و هم VHF بدان متصل مي گردد.
در اينگونه آمپلي فايرهاي تک ورودي اگر خواستيم هر دو آنتن VHF و UHF را به آمپلي فاير وصل نماييم بايد ابتدا دو سيم آنتن را با يک ميکسر (MIXER) تبديل به يک خروجي نموده و سپس به ورودي آمپلي فاير متصل نماييم.
در تصویر زیر نحوه نصب آمپلی فایر تک ورودی را میتوانید مشاهده نمایید.
برخي از آمپلي فايرها داراي پنج ورودي است که به ترتيب VHFI / VHFIII / UHF / UHF / UHF است. در اينگونه آمپلي فاير ها سه ورودي براي UHF و دو ورودي براي VHF دارد. از ورودي VHFI استفاده اي براي سيگنال آنتن نمي شود و فقط در صورت نياز براي مدولاتور هنگامي که دوربين مداربسته را ميخواهيم روي آنتن مرکزي نصب کنيم استفاده مي گردد. از ورودي VHFIII براي نصب آنتن هوايي VHF استفاده ميکنيم. از ورودي هاي UHF يکي را براي آنتن هوايي استفاده کرده و يکي را اگر مدولاتور باند UHF داشتيم استفاده مي کنيم . درآمپلي فايرهاي قديمي تر علاوه بر اين پنج ورودي يک ورودي FM هم تعبيه شده که از آن براي فرستنده هاي راديوئي استفاده ميشد که اکنون ديگر استفاده آنچناني از آن نمي شود.
درتصویر زیر نحوه نصب آمپلی فایر آنتن مرکز با پنج ورودی را میتوانید مشاهده نمایید.
خروجي هاي آمپلي فاير آنتن مرکزي
تمام آمپلي فايرهاي آنتن مرکزي يک خروجي (RF OUT) داشته که آن را به ورودي اسپليتر(SPLITTER) جهت استفاده انشعابات و واحدها متصل مي کنيم. در برخي آمپلي فايرها بويژه آمپلي فايرهايي با قدرت زياد همانند 45 دسي بل به غير از خروجي اصلي آن ( RF OUT ) ،يک خروجي بنام تست (TEST) هم تعبيه شده است و بسته به نوع آمپلي فاير از 10 تا 20 دسي بل ضعيفتر از خروجي اصلي آمپلي فاير آنتن مرکزي است .
از خروجي تست test آمپلي فاير متخصصين هنگام نصب براي تست استفاده ميکنند چون اگر بخواهند مستقيم از سيگنال خروجي آمپلي فاير مخصوصا در نوع 40 دسي بل و بيشتر استفاده کنند بدليل تقويت زياد و به نقطه اشباع رسيدن سيگنال نمي توانند تست درستي از خروجي بگيرند. در مباحث آينده بطور حرفه اي و تخصصي تر درباره باندهاي فرکانسي و نقطه اشباع و چگونگي محاسبه آن مطلب خواهيم نوشت.
همانگونه که در بالا توضيح داديم خروجي تست (TEST) معمولا از خروجي اصلي آمپلي فاير چند دسي بل(معمولا 10تا 20 دسي بل) کمتر سيگنال ميدهد.اين مسئله حتما بايد مدنظر همکاران قرار بگيرد.ميزان منفي سيگنال تست نزديک خروجي آن هميشه درج ميشود مثلا -20db . برخي از آمپلي فايرهاي آنتن مرکزي بجاي يک خروجي ، داراي چند خروجي است که با OUT1 & OUT2 & OUT3 & … مشخص شده است. در اينگونه آمپلي فايرها ديگر نيازي به اسپليتر نبوده و از همان خروجي ها(در صورت کافي بودن تعداد خروجي ها) انشعابات گرفته ميشود.
پایان بخش دوم از آموزش آنتن مرکزی -آموزش نصب آمپلی فایر و مدولاتور آنتن مرکزی
قسمت سوم در مطالب آموزشی بعدی سایت ناجی الکترونیک
ناجی الکترونیک مرکز فروش مدولاتور آنتن مرکزی و تعمیرات مدولاتور آنتن مرکزی
نظر خود را بگذارید
توجه: HTML قابل ارسال نیست